Hieronder de meest gestelde vragen over de MVO Risico Checker op een rijtje. Blijft uw vraag onbeantwoord? Stuur een e-mail naar mvorisicochecker@mvonederland.nl en wij zullen u zo spoedig mogelijk van dienst zijn.

 

Is het noodzakelijk om een account aan te maken?

Nee, het is niet noodzakelijk om een account aan te maken om de risico checker te kunnen gebruiken. Er zitten echter wel een aantal voordelen aan het hebben van een account:

  • Automatisch voorkeuren opslaan;
  • Rapportages opslaan in een persoonlijk overzicht;
  • Notificaties ontvangen als de informatie over je land/product is bijgewerkt.

 

Waar komt de informatie vandaan?

Wij maken altijd gebruik van openbare externe bronnen, zodat we je kunnen doorverwijzen naar de bron voor meer informatie. Daarnaast zorgen we ervoor dat de informatie zo actueel mogelijk blijft.

 

Hoe bepalen we relevantie van informatie?

MVO Nederland doet geen uitspraak over de ernst van het geïdentificeerde risico, en de kans dat het risico daadwerkelijk zal optreden. U bent zelf verantwoordelijk voor: 1) het interpreteren van de ernst van de risico's in relatie tot de activiteiten van uw onderneming en 2) het formuleren en uitvoerende van passende maatregelen om deze risico's te mitigeren of te verminderen.

 

Wat is een MVO-risico?

Een "MVO-risico" verwijst niet naar een financiële onzekerheid. We definiëren een MVO-risico als een bedrijfspraktijk, een operationeel risico, binnen een waardeketen die mensen, de planeet of de economie kan schaden. Hoewel er geen eenduidige academische definitie bestaat van een MVO-risico, zijn algemeen aanvaarde thema's bijvoorbeeld corruptie, het welzijn van werknemers, bedrijfsethiek en milieu.

 

Wat als er geen resultaten uit de MVO Risico Checker komen?

Niet voor alle landen en producten is (al) MVO-informatie beschikbaar, maar dit betekent niet dat er geen risico is. Wij zijn continu aan het werk om ervoor te zorgen dat de tool zo compleet mogelijk is, en blijft. Heb je suggesties voor interessante tools, of relevante bronnen voor specifieke landen/producten die opgenomen moeten worden in onze database? Stuur een e-mail of gebruik het contactformulier!

 

Waarom komt het aantal risico’s op de wereldkaart niet overeen met het aantal in de PDF voor dat land?

Op de kaart zie je álle risico’s voor dat land, en voor alle producten. In de pdf zie je alleen de algemene risico’s voor dat land. Als je ook een land/product invult, komen er specifiekere risico’s bij.

 

Waarom krijg ik alleen algemene risico’s bij mijn productgroep? 

Probeer op een meer specifieke productgroep te zoeken. Bij bijvoorbeeld ‘textiel’ krijg je niks te zien over ‘katoen’, omdat textiel niet per sé van katoen gemaakt is. Zoek dan dus op katoen.