MVO Risico Checker

De MVO Risico Checker is voor ondernemers die inkopen, exporteren of zelf produceren in het buitenland. 

Doe deze korte en kosteloze check en ontdek welke internationale mvo-risico's voor kunnen komen in jouw keten én wat je er tegen zou kunnen doen.

Zo kun je aan de slag

Je kan direct actie ondernemen door middel van onderstaande stappen. Wil je graag nog even rustig meer informatie lezen? Lees eerst hoe je het beste kunt beginnen.

1 .

Vul de MVO Risico Checker in

Doe kosteloos deze korte check en ontdek welke internationale mvo-risico's je loopt met jouw handelsactiviteiten én wat je kunt doen om die risico's te beperken.

Doe de MVO Risico Checker
2 .

Prioriteer jouw risico’s

Beantwoord 17 vragen over mvo risico's in jouw toeleveringsketens, en ontdek met welke keten (of welk deel van je keten) je het beste kunt beginnen om mvo-risico’s aan te pakken.

Doe de prioriteitencheck
3 .

Werk aan due diligence

In ons stappenplan hebben we op een rij gezet hoe je due diligence aanpakt. Het doel: je interne beleid en procedures zo aanpassen dat je zaken gaat doen met respect voor mens en milieu.

Download het stappenplan
4 .

Houd je voortgang bij met de checklist

Gebruik deze interactieve checklist om je invloed in je toeleveringsketen te vergroten. Leer gerichter actie te ondernemen om de MVO-prestaties van je leveranciers te beïnvloeden.

gebruik de checklist

Bekijk de risico’s per land

Met de wereldkaart zie je in één oogopslag welke mvo-risico's voorkomen in het door jou geselecteerde land.

Bekijk alle risico’s op de wereldkaart

Praktijkverhalen

AFRIEK

AFRIEK gelooft in samenwerking om duurzame impact te maken. Mens en milieu staan centraal in de bedrijfsvoering; het kledingmerk heeft de afgelopen jaren meerdere risico’s uit de MVO Risico Checker aangepakt. AFRIEK gelooft in samenwerking om duurzame impact te maken. Mens en milieu staan centraal in de bedrijfsvoering; het kledingmerk heeft de afgelopen jaren meerdere risico’s uit de MVO Risico Checker aangepakt.

Lees meer

CTOUCH

Elektronica en verantwoorde productie lijken niet altijd een gelukkige combinatie. De productie van telefoons legt bijvoorbeeld een hoge druk op het milieu, met bijbehorende risico’s voor de gezondheid van arbeiders. Zo kan het winnen van grondstoffen in mijnen gevaarlijk zijn. Ook verhalen over giftige chemicaliën bij de productie van telefoonschermen zijn bekend. CTOUCH pakt het anders aan.

Lees meer

WAKULI

De koffie-industrie wakker schudden en vernieuwen: dat is de missie van Wakuli. Het bedrijf zet in op eerlijke prijzen voor boeren en ontleent haar naam ook aan het woord voor boeren in het Swahili (wakulima). Wakuli zet daarnaast in op verduurzamen en onderzoekt hoe hun Braziliaanse productiepartner kan overstappen naar regeneratieve productiemethodes.

Lees meer

Wil je ook dat jouw resultaten opgeslagen worden?

Je kunt alle checks anoniem uitvoeren. Wil je toch graag dat we al jouw resultaten voor je opslaan? Maak dan gratis een account aan.

Nieuws & Kennis

In deze podcast leer je alles over de CSRD

De CSRD-richtlijn verplicht steeds meer bedrijven te rapporteren over de impact van hun activiteiten op natuur en maatschappij. Je daar met je bedrijf op voorbereiden kan voelen als een enorme klus. Als een saaie exercitie met allerlei cijfers en data. Van het maken van een stakeholderanalyse tot dubbele materialiteit: wat omvat de CSRD nu allemaal en hoe zorg je ervoor dat jouw organisatie klaar is? Hoe verzamel je de benodigde data en hoe krijg je mensen mee in een aantrekkelijk, duurzaam verhaal?

Lees meer

Europese ontbossingswetgeving op komst

Of je nu koffiebonen, soja of cacao inkoopt, de kans bestaat dat de productie hiervan met ontbossing tot stand is gekomen.

Lees meer

Interview met Claudia Brasse - Wilo SE

Hoe gebruiken grote bedrijven de MVO Risico Checker met het oog op (aankomende) wetgeving? Claudia Brasse van het Duitse bedrijf Wilo SE vertelt hier meer over. Jannik Struss van onze partnerorganisatie UPJ in Duitsland stelt haar vragen.

Lees meer

Altijd op de hoogte van IMVO

Meld je aan en ontvang 4 keer per jaar een mailtje in je inbox met alles rondom internationaal maatschappelijk verantwoord ondernemen (IMVO), inclusief updates over due diligence wetgeving, best practices van ondernemers, handige tools en inspirerende events!

Wij gebruiken jouw gegevens alleen voor het versturen van de nieuwsbrief.

Cookie consent

Please choose which cookies you want to consent to.