MVO Risico Checker

voor overheidsinkopers

Dit is de MVO Risico Checker voor overheidsinkopers. Deze tool geeft inzicht in welke mogelijke MVO-risico’s u loopt door uw inkoopactiviteiten. Wij raden u aan om bij uw (potentiële) opdrachtnemer(s) na te gaan of de vermelde risico’s ook voor hun producten of diensten gelden en zo ja, door middel van welke maatregelen zij de risico’s kunnen beperken of compenseren. De rapportage is toegespitst op MVO-risico’s die betrekking hebben op de ‘sociale voorwaarden’. Indien u ook milieuthema’s wilt meenemen, dan kunt u de MVO Risico Checker voor Ondernemers raadplegen.

Meer informatie over de toepassing van internationale sociale voorwaarden vindt u in de handleiding op de website van PIANOo.

Deze MVO Risico Checker voor Overheidsinkopers is ontwikkeld in samenwerking met PIANOo.

Start de check!

1. Selecteer een productgroep No product group selected
Zoek de betreffende productgroep
Type hieronder (een deel van de naam van) een productgroep of (een deel van) de CPV code
Niets gevonden? Zoek in de volledige lijst van producten/diensten.
Niets gevonden? Zoek in de volledige lijst van producten/diensten.
2. Selecteer het land van herkomst 2. Geen land geselecteerd
In de voorbereidingsfase van een aanbesteding is vaak nog niet bekend waar het product/dienst wordt geproduceerd. Kiest u dan voor “Ik wil geen land selecteren”. Na afloop van de aanbesteding, als het productieland bekend is, kunt u de MVO Risico Checker nogmaals uitvoeren met deze informatie.
2. Selecteer het land van herkomst
Denk goed na over de herkomst van een product of grondstof. Belangrijk is om de plaats van herkomst (productie, winning) te selecteren, en niet in welk land u het heeft aangeschaft.
3. MVO Gebruikersaccount & Feedback
 

Uw gegevens worden niet met derden gedeeld. Uw gegevens worden niet voor andere doeleinden gebruikt dan hierboven vermeld.