MVO Risico Checker

voor overheidsinkopers

Dit is de MVO Risico Checker voor overheidsinkopers. Deze tool geeft inzicht in welke mogelijke MVO-risico’s je loopt door je inkoopactiviteiten. Wij raden je aan om bij je (potentiële) opdrachtnemer(s) na te gaan of de vermelde risico’s ook voor hun producten of diensten gelden en zo ja, door middel van welke maatregelen zij de risico’s kunnen beperken of compenseren. De rapportage is toegespitst op MVO-risico’s die betrekking hebben op de ‘sociale voorwaarden’. Indien je ook milieuthema’s wilt meenemen, dan kun je de MVO Risico Checker voor Ondernemers raadplegen.

Meer informatie over de toepassing van internationale sociale voorwaarden vind je in de handleiding op de website van PIANOo.

Deze MVO Risico Checker voor Overheidsinkopers is ontwikkeld in samenwerking met PIANOo.

Start de check!

1. Selecteer een productgroep No product group selected
Zoek de betreffende productgroep
Type hieronder (een deel van de naam van) een productgroep of (een deel van) de CPV code
Niets gevonden? Zoek in de volledige lijst van producten/diensten.
Niets gevonden? Zoek in de volledige lijst van producten/diensten.
2. Selecteer het land van interesse 2. Geen land geselecteerd
In de voorbereidingsfase van een aanbesteding is vaak nog niet bekend waar het product/dienst wordt geproduceerd. Kies dan voor “Ik wil geen land selecteren”. Na afloop van de aanbesteding, als het productieland bekend is, kun je de MVO Risico Checker nogmaals uitvoeren met deze informatie.
2. Selecteer het land van interesse
- Wanneer je importeert, denk dan goed na over de herkomst van een product of grondstof. Selecteer de plaats van herkomst (productie, winning) en niet uit welk land je het hebt ingekocht.
- Wanneer je exporteert, vul dan het doelland in.
3. MVO Gebruikersaccount & Feedback
 

Je gegevens worden niet met derden gedeeld. Je gegevens worden niet voor andere doeleinden gebruikt dan hierboven vermeld.